ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

Ο Αθανάσιος Π. Τσουτσάνης είναι γεννημένος το 1961 στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής της ΣΤ Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Εργάστηκε ως τον Μάρτιο του 2011 ως αναπληρωτής διευθυντής της Β ορθ/κης κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Τελείωσε την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης το 1988 με άριστα. Ειδικεύθηκε στην ορθοπαιδική χειρουργική στη Β' ορθοπαιδική κλινική του Γενικού κρατικού νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς με διευθυντή τον κύριο Έξαρχου Ευάγγελου.

Μετά το τέλος της ειδικότητας και για 3 χρόνια συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο ως ειδικευμένος ορθοπαιδικός με διευθυντή τον κύριο Ε. Έξαρχου και κατόπιν τον κύριο Α. Ασημακόπουλο. Στα πλαίσια αυτά εργάσθηκε και ως εκπαιδευτής των ειδικευόμενων γιατρών της γενικής ιατρικής με αντικείμενο επείγοντα ορθοπαιδικά προβλήματα και των φοιτητών της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Πάτρας.

Έγινε Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Διετέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στην έδρα της ανατομίας το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Εξειδικεύθηκε στη φημισμένη πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Rizzoli στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις με διευθυντή τον καθηγητή P.G Marchetti και διευθυντή τμήματος τον καθηγητή κύριο Marcacci. Το εν λόγω νοσοκομείο συνεχίζει να επισκέπτεται μια φορά το χρόνο.

Είναι τακτικό μέλος της SIGASCOT (Societa Italiana di chirurgia del ginocchio artroscopia sport cartilagine e tecnologie ortopediche) και τακτικό μέλος της ICRS (International cartilage repair society).

Το 2005 εξειδικεύθηκε στο Παρίσι στη τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας AMIS για την αρθροπλαστική του ισχίου από τον ορθοπαιδικό χειρουργό F. Laude και τον καθηγητή E. Leasur.

Το 2009 εξειδικεύθηκε στην Δανία και την Ολλανδία στην τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητος MIK για την αρθροπλαστική του γόνατος.

Το 2013 οργάνωσε στην Ελλάδα την πρώτη επιστημονική ημερίδα για την αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική amis κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων ορθοπεδικών να γνωρίσουν την τεχνική amis και να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτυακής κάμερας ζωντανό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε από τον Αθανάσιο Τσουτσάνη.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική, για την αρθροπλαστική του ισχίου και την αρθροπλαστική του γόνατος στο Λουξεμβούργο και στη Μεγάλη Βρετανία και έλαβε την επίσημη πιστοποίηση.

Tύπος

REAL NEWS

POPULAR MEDICINE

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ